Herman's Hermits

    Jednog dana su tri devojke iz Mancestera odlucile de pišu lokalnom muzickom listu.
    „Stalno slušamo o tzv. „bitlmamaniji" - žalile su se one - a imamo „hermaniju". Kako bi bilo da i njima date malo publiciteta?
    Mislile su na mladica po imenu Herman koji danas sa svojim grupom The Hermits (nazivaju se obicno Herman's Hermits) predstavlja jedan od najpopularnijih sastava na svetu.
    Ime Herman poteklo je od slicnog imena junaka jednog crtanog filma u kojem je bio decak po imenu Sherman. Clanovi sastava zapazili su slicnost izmedu lika iz filma i nijihovog vokalnog soliste Petera Noona. Uz malu izmenu uzeli su ime decaka filma za svoga druga. Naziv Hermits odabrali su zbog njegove zvucne podudarnosti sa imenom Herman.
    Sastav je zapazio samostalni producent Mickie Most, covek koji ima najviše zasluga za hitove sastava The Animals Kao i Donovana i Uhe Nashville Teens. Bio je toliko impresioniran da je u roku od tri sedmice potpisao ugovor, snimio ih i izdao plocu. Bila je to ploca sa kompozicijom „I'm Into Something Good", koja se brzo popela na sam vrh top-lista.
    Herman's Hermits postali su jedan od vrhunsikih sastava. Nijihova ploca „Show Me Girl" primljena je isto tako dobro kao i njihova prva ploca. Poste se redaju hitove: „Silhouettes", „Wonderful World", „Just A Little Bit Better", „Must To Avoid" i „East West".
    Na najnovjoj ploci snimljena je Hermanova balada „I Can Take Or Leave Your Loving", koja je zauzela jedno od prvih mesta na rang-listama najpopularnijih. Columbija izdaje i njihovu LP plocu pod naslovom „The Best of Herman's Hermits".
    Sastav se malo izmenio od svoga formiranja Karl Green je jedini clan prvobitnog sastava.

HERMAN

    (Pravo ime Peter Noone), vokalni solista, ima svega dvadeset godina. Roden je u Mancesteru 5. novembra 1947. Poceo je da peva vec u školi. Pohadao je školu za pevanje i glamu u Mancesteru. Veoma mlad, igrao je u pozorištu i na televiziji. Neobicno je voleo zabavnu muziku i
  cesto slušao izvodenje sastava The Heartbeats. jedne veceri kad je sastavu nedostajao pevac, Peter je pristupio grupi i napustio glumacku karijeru.

KARL GREEN

    (Bas gitara), mladic od dvadeset godina. Roden je u Salfordu, Mancester, 31. jula 1947. Prvu je gitaru dobio kad mu je bilo deset godina. Kad je napustio školu, zaposlio se kao graver. Radio je godinu dana, a tada je pristupio sastavu The Balmains, koji je vodio njegov brat. Kad se taj sastav raspao. Karl je napustio sviranje na godinu dana, a zatim je postao jedan od prvih clanova sastava Herman's Hermits.

DEREK LECKENBY

    (Prva i ritam gitara), ima dvadeset i cetiri godine. Roden je u Leedsu 14. maja 1943. Zovu ga Lek. Bio je vrlo mlad kad je krenuo za Mancester. Dve godine je studirao tehniku. Nabavio je gitaru i poce da uci. Jedne veceri dok je Derek ucio za ispite u njegov je stan navratio Barry Whitwam. Prediožio mu je da osnuju sastav. Pristao je.

BARRY WHITWAM

    (Bubnjevi), ima dvadeset i jednu godinu. Roden je u Mancesteru 21. jula 1946. Devet meseci radio je u jednom frizerskom salonu, koji je napustio da bi stupio u jedan sastav. Kad se taj sastav raspao, pristupio je Hermanovoj grupi.

KEITH HOPWOOD

    (Prva i ritam gitara), ima dvadeset i jednu godinu. Roden je u Mancesteru 26. oktobra 1946. Išao je u srednju školu, a kasnije se zaposlio kao tehnicar. U šesnaestoj godini pristupio je lokalnom sastavu i s njima ostao šest meseci. Zatim su ga pozvali u sastav Hermitsa.


Previous | Misc. Foreign Mag Index