IZ NEKIH NEOBJAŠNJENIH RAZLOGA PITER NUN ALIAS HERMAN NIJE OZBILJNO SCHVACEN U SVETU POP-MUZIKE. MOŽDA ZBOG TOGA ŠTO SE NE TRUDI DA O SVOJOJ MUZICI GOVORI BIRANIM RECIMA I ŠTO NERADO DAJE INTERVJUE. ILI ŠTO U STANJU MLADALACKE POBUĐENOSTI MOŽE MNOGO BOLJE DA PEVA NEGO ŠTO JE TO CINIO PLAVOKOSI MLADIC KOJI JE NEDAVNO NAPUNIO 20 GODINA.

Da li Herman treba, sa osmehom krivca, da to primi kao istinsku i pravu kritiku - nije potrebno objašnjavati. Medutim, potrebno je reci da je u vreme kada je postao zvezda svetskog glasa imao samo 17 godina, da je teško naci nekog muzicara slicnih godina, koji kao on postiže vidne rezultate vec tri godine.

BIZNISMEN

    Herman je poreklom iz Mancestera, gde mu i danas žive roditelji i njegove tri sestre.
    Njegov najveci uspeh bila je prva ploca „I'm into something good", koja je u Mancesteru napravila citavu „Hermaniju", a kasnije postala svetski hit.
    S obzirom na svoje godine Herman ima dosta uspeha u finansijskom poslovanju i sklapanju raznih ugovora „Ima puno grupa i pevaca", kaže
  Herman „kojima ugovori sa raznim menadžerima predstavljaju gotovo najvecu teškocu. Meni to nikada nije predstavljalo problem jer se razumem u „citanje izmedu redova", a osim toga o meni brine jedan od najboljih britanskih menadžera - Miki Mast".

USPEH U SAD

    Zanimljivo je da Herman iako živi u Britaniji postiže mnogo vece uspehe u Sjedinjenim Državama. Posle Bitlsa i Stounsa, america publika najviše želi da sluša ˇ gleda Hermana, ciji još decacki glas i dopadljiv šarm osvajaju na poseban nacin. To mu je pomoglo da sa lakocom snima filmove o cijim kvalitetima gotovo svi najlepše govore. Narocit uspeh postigao je filmom „Gospodo Braun, imate slatku cerku" (Mrs. Brown You've Got A Lovely Daughter) u kojem tumaci glavnu ulogu.
    Piter Nun koji još uvek skuplja ploce Bitlsa trudi se da svoj život ne opterecuje brigama. On ne polušava da analizira zbog cega je muzicka zvezda, vec samo želi da se u to uklopi. Mada izvesni „veliki kriticari" nemaju baš tako lepo mišljenje o ovom mladom pevacu, njemu nije teško da svakoga pogleda u oci na svom putu do banke. I sam zna da je na težak ali pošten nacin postao Herman i on se time ponosi.

Previous | Misc. Foreign Mag Index | Next