Herman in de M.G.M. studio voor de film: „Hold On!" Zijn moeder en jign kleine zusje (Suzanne) mocht ook mee naar Hollywood (foto M.G.M.)
HERMAN KRIJGT VASTE VOET OP HET VASTE LAND
Navele hits in Engeland en Amerika, heeft Herman eindelijk de hit-parades van de Benelux veroverd met zijn enorme hit: „No Milk Today".

Herman van de Hermits met zijn zusje Suzanne in de lounge van Ringway Airport, vlak voor zijn vertrek naar New York, om een gouden plaat in ontvangst te nemen.

Bij Herman Thuis

Roem nog rijkdom hebben Herman vervreemd van de familiekring. Alles gaat gewoon zijn gangetje, thuis in Liverpool. Herman helpt bij de vaat, brengt ontbijttee naar zijn moeder (tenminste ŗls hij voor het ontbijt zijn nest uitkomt), en is een geregelde babysit voor zijn kleine zusje, Suzanne, en voor de kleine Karl, de baby van zijn zuster Denise, die met Gordon is getrouwd.
Ze wonen allemaal gezellig samen in een huis: vader on moeder (Joan en Denis) Noone, Suzanne, Denis en Gordon, Karl en Herman, die thuis Peter heet. Binnenkort zal Peter, zoals we hem nu maar heel huiselijk zullen noemen, nog meer babysit-beurten krijgen, omdat zijn moeder in verwachting is. Maar meestal heeft Herman geen tijd voor babysitten: het vorig jaar heeft zijn ster-bestaan hem naar Zweden, Denemarken, AustraliŽ, Nieuw Zeeland, Japan en Amerika gebracht. In april maakte hij een tournee door Engeland. Maar wanneer hij, met Kerstmis eindelijk weer thuis is, gaat het leven weer gewoon zijn gangetje.

HERMAN ALS BABYSIT

„Peter staat meestal heel laat op" zegt zijn zuster Denise. „Het leukste vindt Peter om allemaal samen uitte gaan. Maar dat kan natuurlijk niet, want we kunnen de kinderen niet alleen laten. En een kinderjuffrouw, nee daar voelen we geen van allen iets voor. Als je je kinderen door een ander laat opvoeden dan kun je zo makkelijk het kontakt met ze verliezen. Dus allemŠŠl uitgaan, dat kan niet, dan moet er altijd iemand thuisblijven. Bij toerbeurt, Peter dus ook. Dat vindt hij helemaal niet erg.
Peter brengt altijd kadootjes mee voor Karl en Suzanne.
Meestal als Karltje begint te huilen savonds dan ga ik even naar boven om te kijken of ie soms op de tocht ligt, of dat ie een schone luier aan moet. Maar meestal is er niks aan de hand en dan ga ik gewoon weer naar beneden en dan gaat Karltje gauw weer slapen.
Maar laatst met Kerstmis, toen Gordon, en ik uit waren en Peter babyoppas was, begon Karltje verschrik-kelijk te huilen. Niks aan de hand. Maar Peter, die niet zo gewend is om met baby's om te gaan, haalde hem er uit en probeerde hem in slaap te wiegen. Maar toen begon ie nog harder te huilen! Enfin, Peter in paniek he. Toen we om een uur of drie snachts thuiskwamen, stond Peter bij het keukenraam, bezorgd te kijken of we er nou eindelijk eens aankwamen, want telkens als ie een wagen in de verte hoorde, vloog ie naar het raam, in de hoop dat wij het waren. Stond ie maar als een gek Karltje te wiegen om 'm in slaap te krijgen. Enfin, de volgende dag sliep Karltje prompt een gat in de dag. Wat dat betreft gaat ie Peter achterna".

HERMAN'S TROFEEŽN IN DE SCHUUR

We hebben gezellig zitten praten in de salon van huize Noone, die meer huiselijk is ingericht dan luxueus. Het interieur vertoont meer de sporen van Karl en Suzanne's bedrijvigheid, dan van Peter's fortuin. Het meubilair is geteisterd, speelgoedjes liggen achter de bank, en tussen de bekleding, op het karpet is babyvoedsel gemorst, her en der liggen de resten van een verscheurd kinderbeok. Achteloos daartussen liggen Herman's trofeeŽn. Ik zie een gouden plaat van MGM, die Herman kreeg voor „Can't You Hear My Heartbeat?" Binnenkort misschien gevolgd door een gouden plaat van „No Milk Today". Verder zie ik verscheidene geschenken van Amerikaanse muziekbladen, en sleutels van diverse Amerikaanse steden. Dave Clark, die ook zulke sleutels heeft, spijkert ze aan de muur. Maar Herman schuift ze aan de Muziek Expres sleutelhanger. „Het huis ligt vol met trofeeŽn van Peter" zegt Denise „er is gewoon geen ruimte voor. Zakken vol staan in de schuur, we hebben nog niet eens tijd gehad om ze allemaal uit te pakken!
Toen Peter jarig was, werden de postbodes compleet gek. Bij karrevrachten kwamen ze de post bezorgen. 16,000 prentbriefkaarten! En honderden kadootjes. Peter heeft nog nooit zoveel pullovers en manchetknopen gehad. Hij heef zo veel als hij kon de fans bednakt, maar allemaal dat gaat natuurlijk niet daar is het veel te veel voor.
  Op een hoektafel liggen stapels persfoto's uitgeknipte krantenartikelen, en een plastik kam ven een meter lang en de grijze hoed die hij in de film droeg.
Peter heeft ons alles van de filmopnamen verteld, voor zover wij er zelf niet bijwaren. Hij vond het een machtig fijne tijd. Net als de vorige keer zaten ze in dat huis in Benedict Canyon bij Hollywood. Waar de Beatles ook gezeten hebben. Dat huis ligt boven op een heuvel, met uitzicht over de Canyon. Heel mooi was het daar. Zowat elke avond hadden ze daar een feestje. Hayley Mills was er ook een keer bij. En de Animals. Ja ze hebben daar veel plezier gehad. John Steel is toen nog in het zwembad gevallen en Hilton Valentine liep dwars door een glazen deur heen! Nou dat moet wel een feestje geweest zijn!"

FAMILIE - SINTERKLAAS

Herman heeft een nieuw huis gekocht voor de familie. Weekenden lang zijn ze op de huizenjacht geweest in de buurt van Lancashire/Cheshire. Ze reden er heen in de witte Cadillac en de Jaguar van Peter.
„Peter zou een bungalow laten bouwen bij Poynton, maar dat is toen niet doorgegaan. Hij had de grond al gekocht, de fundering was al gelegd, de eerste steen al gemetseld, de muren opgetrokken. Maar het zou een onbewoonbaar huis zijn geworden, werkelijk. Het wemelde daar van de fans die Peter wilden zien. We konden daar niet eeens gaan kijken. Toen wisten we wel dat we daar nooit enige privacy zouden hebben, en dus heeft Peter de boel weer laten afbreken en de grond weer verkocht. Wat hij nu heeft gevonden, dat zullen we geheim houden! Anders hebben we weer geen leven."
Herman is niet alleen wat huizen betreft bijzonder royaal, maar ook met geschenken.
„Voor moeder heeft hij een prachtige gouden armband met gouden bedeltjes gekocht" vervolgt Denise. „En een lantaarnpaaltje met als lamp een prachtig ingezette parel. En een trouwring voor ons. En een platina gondeltje met een bruidje en een bruidegrommetje er in. En een zilveren kinderwagentje met een babytje er in. En voor paps een gouden horlogeband.
Een paar dagen voor Kerstmis zijn Peter en ik in Liverpool inkopen wezen doen voor allemaal. Voor mijn man, voor Gordon, heeft hij een nieuwe kamera gekocht. Mij heeft ie geld gegeven voor een nieuwe jurk en voor Karl en Suzanne heeft ie speelgoed gekocht. Maar niet alleen met Kerstmis koopt ie kadootjes!" zegt Denise. „Zo heeft ie pas in New York voor moeder een echte minkjas gekocht. En een keer kwam ie snachts om 12 uur thuis met een driewielertje voor Suzanne. Ze was meteen wakker toen ze Peter hoorde thuiskomen. Ze wordt anders nooit wakker als hij laat thuiskomt, maar ze had er gewoon een voorgevoel van dat hij iets voor haar zou meebrengen. Dus toen gaf hij haar dat fietsje. Maar ze kon met 'r voetjes niet bij de pedalen! En toen heeft vader de volgende dag een snipperdag genomen en een paar houten blokken op de pedalen gemonteerd, zodat ze er wel bij kon.
Voor zich zelf heeft Peter vorig jaar die grote witte Cadillac gekocht. Toen moest ie zijn rijbewijs nog halen dus een tijdlang moest er altijd een van ons mee."
„Afgelopen Kerstmis heeft hij ons allemaal om de beurt mee uitgenomen. Want samen uit, dat gaat niet, want er moet altijd iemand op de kinderen passen. Gordon en mij heeft ie toen meegenomen naar Liverpool, naar de Odd Spot Club. En de avond voor dat hij naar AustraliŽ ging is hij met vader en moeder naar de bioskoop geweest."
Herman houdt niet van vroeg naar bed gaan. Maar hoe laat hij er ook in ligt, hij zorgt er altijd voor dat hij tenminste 8 uur slaap krijgt. Sochtends lekker lui in bed, leest hij Mickey Spillane en soms een deeltje George Orwell. Want Herman pleegt no vůůr het ontbijt zijn leeshonger te stillen. In een koude kamer komt Herman zijn bed niet uit: „Voordat hij opstaat, hangt hij helemaal over de rand van zijn bed, zodat ie net de stekker van de elektrische kachel in het stopkontakt kan steken. En dan kruipt ie er weer helmaal onder. Want eerst moet de kamer warm worden" zegt Denis. „Peter is nu eenmaal erg op zijn comfort gesteld als hij thuis is."

Previous | Misc. Foreign Mag Index | Next