Dandy Herman zoekt de stilte op   Duizend spotlights zijn op hem gericht, duizenden tieners verafgoden hem.
Peter Noone is zijn wettelijke naam, maar als Herman van de Hermits is hij wereldberoemd geworden.
Maar Herman is niet de vrolijke, uitgelaten, altijd lachende knaap, waarvoor men hem houdt. Hij is stil geworden en peinzend, hij haast zich van het ene optreden naar het andere, hij maakt plaat na plaat, maar geen van zijn songs zijn hits geworden.
Ze zijn uit de roulatie geweest doordat de filmopnamen zo lang duurden en daardoor misten zij nagenoeg de aansluiting met de nieuwe beatgeneratie. Herman is ongelukkig, bedroefd en humerurig geworden. Tevergeefs proberen zijn vrienden hem op te vrolijken. "Herman heeft een meisje nodig dat hem begrijpt", zeggen ze, maar hij is te veeleisend, geen enkel meisje is tot nu toe het miesje van zijn dromen geweest, zijn ideaal. Zeker, zeer velen zouden hem willen troosten.
Vaak is hij uren weg, dan zit hij ergens alleen op een bank in een stil park of in een oude vervallen tuin.
Hij zoekt de eenzaamheid, omdat hij zelf eenzaam is. Maar later op de bühne, met de schijnwerpers op hem gericht, lacht hij weer, stralend en charmant en gelukkig. Niemand vermoedt dan iets van zijn zorgen, van de grote eenzaamheid, die hij niet aankan. Misschien dat er verandering in komt nu Herman weer in de top tien is met zijn uitvoering van Dandy en No Milk Today.

Previous | Misc. Foreign Mag Index | Next